Prijem i priprema za operaciju hernije

Dan pre zakazane operacije možete da obavljate normalne svakodnevne aktivnosti. Uglavnom nema potrebe za specijalnim dijetetskim režimom i izostavljanjem obroka.

Dan pre zakazane operacije kile možete da obavljate normalne svakodnevne aktivnosti. Uglavnom nema potrebe za specijalnim dijetetskim režimom i izostavljanjem obroka. Svi pacijenti se primaju na dan operacije hernije u dogovoreno vreme. U odnosu na vreme operacije, pacijent ne sme da jede 6 sati pre operacije niti da pije vodu 2 sata pre operacije, ukoliko se operacija vrši u lokalnoj anesteziji. Poslednji obrok je lagan, više u tečnoj formi bez velike količine testa i mesa.

Za operacije hernije u lokalnoj anesteziji prijem se može izvršiti 2-3 sata pred operaciju. Pacijent donosi osnovne laboratorijske analize krvi ne starije od 3-5 dana, skorašnji pregled specijaliste interne medicine i dozvolu za operaciju u lokalnoj anesteziji kao i lekove koje redovno uzima kao hroničnu terapiju.

Po prijemu vrši se kontrolni pregled i provera laboratorijskih analiza krvi, krvnog pritiska, pulsa i telesne temperature, priprema operativnog polja, i još jednom objasni dalja procedura. Potom sledi pregled ordinirajućeg anesteziologa a 30-45 min pre operacije se intravenski daje premedikacija u vidu infuzije analgetika i sedativa koji dovode pacijenta u relaksirano, mirno i optimalno stanje za operaciju u lokalnoj anesteziji.

Detaljnije informacije o operaciji kile možete dobiti u našem Informatoru za pacijente i od vašeg ordinirajućeg hirurga.

Za više informacija zakažite termin ovde.

← Operacije hernije u lokalnoj anesteziji↑ BlogProtokol posle operacije hernije →